Minisztériumi támogatás fejőgépekre

A összeg felét kérvényezni kell - A szabadkai parasztegyesülethez is fordulhatnak a gazdák

A mezőgazdasági minisztérium a hónap elején a tej minőségének javítását ösztönző eszközök, mintegy 150 millió dinár kiválasztásáról hozott döntést. Erre a támogatásra azok a magángazdák jogosultak, akiknek saját nevükre bejegyzett gazdaságuk van, valamint azok a vállalkozók és jogi személyek is, akik a tej felvásárlásával, illetve feldolgozásával foglalkoznak.
A minisztérium egy- és kétkannás fejőberendezések, hűtőkannák, laktomatok és 100-2000 literes laktofrízek megvásárlására szánja az előirányzott összeget. A magángazdáknak a megvásárolt gép árának 50 százalékát térítik vissza. Minden megnevezett berendezésfajtából csak egy gép megvásárlását támogatják, és a megtérített összeg nem tartalmazza az áfát. A vásárlás előtt a gazdáknak kérvényt kell küldeniük a minisztérium címére, amit majd a mezőgazdasági minisztérium bizottsága bírál el. Csak a jóváhagyott pályázatokat támogatják, vagyis a szerződés aláírása után történhet a vásárlás. A kérvény az internetről, a minisztérium honlapjáról (www.minpolj.sr.gov.yu) tölthető le, és a pályázatokat október 31-ig várják.
Kiss Árpádtól, a szabadkai parasztegyesület elnökétől megtudtuk, hogy az érdeklődők bővebb információért hozzájuk is fordulhatnak a szabadkai Szabadegyetem második emeleti irodájukban. Az egyesület segít a berendezésüket felújítani vágyó gazdáknak a szükséges dokumentumok beszerzésében.

2005. október 25., kedd
http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2005/10/25/main.php?l=b5.htm

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer