A tiltakozás ára: büntetés!

A tiltakozás ára: büntetés!

Az önkormányzat megtalálja a módját, hogy kártalanítsa a gazdákat -- mondja Papp Árpád, a községi végrehajtó bizottság elnöke
Nagy felháborodást váltott ki a gazdák körében, de felhördült az önkormányzat is a tavaly nyári földműves-tiltakozások következményei miatt. A mostoha agrárpolitika ellen útlezárásokkal tiltakozó gazdáknak most kézbesíti a felszólításokat a szabálysértési bíróság. Kiss Árpádtól, a Szabadkai Parasztegyesület elnökétől megtudtuk, hogy volt, aki már tavaly november--december folyamán megkapta az idézést, hogy jelenjen meg a szabálysértési bíróságon, de zömmel most érkeztek meg az idézések. Mint kiemelte, érdekes, hogy csak azokat a gazdákat érinti a dolog, akik Hajdújárás előtt, a gólyafészeknél levő útelágazást zárták le.
Tegnap Papp Árpád, a községi végerehajtó bizottság elnöke rendkívüli sajtótájékoztatóján elítélte ezt az eljárást. Kiemelte, hogy a községi vezetőség már a nyár folyamán is tanúbizonyságát adta annak, hogy a tiltakozó parasztok mellett áll. Az önkormányzat már akkor ígéretet tett, hogy támogatni fogja a paraszgazdák tiltakozását.
-- Tesszük ezt továbbra is, és megpróbálunk valamilyen kompromisszumos megoldást találni. Reméljük, hogy a tágyalások eredményesek lesznek. Eddig összesen 36 szabálysértési feljelentést postáztak a földműveseknek. Bízunk benne, hogy visszavonják őket.Ha megbüntetik a födműveseket, megpróbálunk -- a költségvetési eszközök terhére -- megoldást találni, hogyan kártalanítsuk a gazdákat. Ez esetben is az önkormányzat partner szeretne lenni, hiszen teljesen jogos a követelés és a parasztok tiltakozása -- hallottuk a végrehajtó bizottság elnökétől.

2004. február 20., péntek

http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2004/feb/20/main.php?l=szabadka.htm

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer