Meghozták az üzemanyagról és a műtrágyáról szóló szabályzatot

A Szabadkai Paraszt Egyesület értesíti a bejegyzett mezőgazdasági gazdaságok hordozóit, hogy a Szerbiai Mezőgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint ma meghozták a szabályzatot az államilag támogatott üzemanyagra és műtrágyára való jog megvalósításának feltételeiről és módjáról, amelyet a bejegyzett mezőgazdasági termelők igényelhetnek.

A mezőgazdasági minisztériumban elmondták, a szabályzatokkal megerősített intézkedéseket az elsődleges növényi mezőgazdasági termékek termelőinek szánják.

A bejegyzett mezőgazdasági termelőknek a szabályzat szerint joguk van az államilag támogatott üzemanyag és műtrágya használatára, ha ezeket a termékeket január 1-jétől november 15-éig mezőgazdasági munkák elvégzésére vásárolják.

Minden bejegyzett gazdaságnak joga van hektáronkénti háromezer dinár értékű üzemanyag-vásárlásra, s ugyanennyire műtrágyavásárlásra is.

A vásárolt üzemanyagra jóváhagyott visszatérítés litrenkénti ötven dinár, a műtrágyára pedig kilónkénti tíz dinár.

A visszatérítésre jogot formálhatnak a regisztrált mezőgazdasági termelők – jogi személyek, vállalkozók és fizikai személyek, s a támogatás a dízelüzemanyagra, valamint a nitrogéntartalmú műtrágyákra érvényes.

A mezőgazdasági minisztériumban hangsúlyozták, a szabályzat meghozatalának célja a mezőgazdasági termelés előremozdítása a termeléshez szükséges anyagok beszerzésének stimulálásán keresztül.

Emlékeztetnek, hogy a kérelmeket évente egyszer két példányban kell átadni a pénzügyminisztériumban május 5-e és november 20-a között.
A gazdáknak kötelességük felmutatni a vásárolt termékekről szóló nyugtát is.

Bővebb informácíót az érdeklődők a Szabadkai Paraszt Egyesület irodáiban kaphatnak személyesen, illetve az 523 - 103, és a 762 - 773 telefonszámon, munkanapokon 8-tól 14 óráig.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer